جابلو

هنر وگفتگو

جابلو

هنر وگفتگو

صعود به آرارات ترکیه در مرداد 89

صعود گروه کوهنوردی البرز فریدونکناربه آرارات ترکیه 

 در مرداد ماه 1389


  

   گروه  کوهنوردی البرزفریدونکنارروز 4/5/89  متشکل از هفت نفر برای صعود به آرارات به کوهنوردان کشورمان پیوسته واز ترمینال غرب تهران اعزام به ترکیه شدند. گروههای که ازاستانهای مختلف آمده بودند عبارتندگروه البرز  فریدونکنار مازندرانگروه کوهنوردی الیگودرز لرستانگروه کوهنوردی پردیس تهرانگروه کوهنوردی زنجان متشکل از۲۶ نفر به رهبری آقای محمودی از طریق ماکو وارد شهر دوغوبا یزیدترکیه شدند. 

 

    ودر هتل گلدن هیل 5/5/ 89 اقامت کردند. شهر دوغوبایزیدبه زبان کردی تکلم می کردند .واز نظر سیاسی با ترکها میانه خوبی نداشتند .وجوانان به گروهای مختلف گرایش داشتندوآنها از حق خوری فرهنگی آنها توسط ترکها قلمداد می کردند .اینطور متوجه شدم که آنهاپرچم وسرزمین خود را دوست دارند برای تجزیه فکر نمی کنند مردمی مهربان ودوست داشتنی هستند. وقتی در شهر می گشتیم جامعه بسیار آرام دیدم ودر راهنمایی توریستها کوتاهی نمی کردند .صبح6/5/89بسمت کوه آرارات حرکت نمودیم ودر پای کوه، گروه عکس یادگاری گرفتند.  

 

 

  

وآقای امیر آبادی توسعه های لازم را کردند وراهنمای بومی آنجابنام حیدر  درپیشاپیش ما حرکت می کرد


 

 

.وکوه آرارات باغرور و زیبای خاصی از دور دیده می شد.در بین راه عشایرها باچادرها یا  (آلاچیق) نمدی وچوبانسراها که باسنگ چیدمان شده بود خیره کننده بو  وکنار آنهاآبندونهای کوچکی که بچه ها دراطراف آن بازی می کردند 

 

  .و به هر کدام از آنها می رسید یم به جای سلام به همد یگر مرحبا می گفتیم .وبا آواز وریتم پا آهسته  آهسته به قله نزدیکتر می شدیم.در پناه گاهی که در4000متری بود ما اتراق نمودیم چادر های خودرا باز کرده غذا وچای صرف واستراحت  کردیم وازکشور چک هم در کنارمان تعداد 4نفرآقا وخانم  همسایه شدند 

 .جای که اتراق کرده بودیم دره شیطان در شرق وطرف غرب ما رودی درجریان بودآب  بسیار سرد وکنارههای رودخانه هنوز مقداری برف باقی مانده بود.ساعت 2شب بیدار شدیم وبه طرف قله حرکت کردیم سر گروهمان توصیه های لازم را کرد واو سر گروهی باتجربه  بود. پشت سرسرگروه علی آقا (جانباز جنگ تحمیلی که یک پا داشت ) باعصا حرکت می کرد. گروه کوهنوردی آلمانی ها وغیره را مبهوت خود کرده بود .علی توکلی ازخطه لرستان بود به او لقب شیر سنگی دادم   

  

.شب، هنگامی که به آسمان قله نگاه می کردی شهاب سنگها با سرعت حرکت می کردند ودرسمت راست قله، خوشه پروین با ستاره های درخشانش پر نور دیده می شد ،مهتاب سایه مارا ترسیم می کرد وازدورچراغهای شهر دوغوبایزید(شهری درترکیه ) بصورت شکل ماهی دیده می شد وچراقهای شهر ماکو خودمان هم دیده می شد . وزمین کاملا یخبندان وبرفی بود .صبحگاه، سایه آرارات همانند اهرام ثلاثه برروی دشت خوابیده بود .  

 

 

 

در هنگام طلوع آفتاب،  رنگین کمان چند لحظه خودرانشان میدهد وآسمان آبستره زیبا بخود گرفته ومن یک آن، درفضای ارغوانی آن گم می شوم ونور خورشید ازپشت کوهها سو سو می زند وهنوز ماه درآسمان آن پیداست.برف،  نوک قله را پوشانده بود مثل تازه عروس می ماند. 



 

از سرما، دستهای بچه ها کرخ شده بود .خیلی ها بسختی حرف میزدند سام آواز می خواند وصوت زیبای داشت .وهمه ماشاالله ما... ایران گویان  به صعود نزدیک می شدند.گروه با روحیه بالاحرکت می کردند .30متر مانده اشک از چشمانم سرازیر می شد.اکثر بچه ها مثل من اشک شوق میریختند.کوهنوردان کشورهای دیگر هم همین شوق را داشتند

 

  

 

  صعود قطعی شد ما  همدیگر را بغل کرده وتبریک گفتیم وپرچم ایران عزیزمان را بر فراز آن به اهتزاز درآوردیم .وصف نشدنی بود.پیشانی آرارات را بوسیده ونیت کردم که روزی بر مزار حضرت مولانا مشرف شوم .حاجی آرزم دفتر ثبت آرارات را به من دادومن با اجازه آنها نوشتم: 


سلام ای سرزمین ماه وستاره
ما از سرزمین آفتاب آمده ایم
حامل پیام صلح برای دو ملت همسایه ترکیه وایران هستیم وازخداوند می خواهیم که درکنار هم با صلح وصفا زندگی کنیم. وآرزوداریم ظلم ،سیاهی وستیز از تمام جهان برچیده شود

 بعد ازقرائت این پیام همه کف زدند وزیر آنرا امضا نمودند . و بچه هانیز عکس یاد گاری گرفتند

                                  نوشته شده زکریا سمائی                                                ادامه دارد






 



 


نام قله  :قله آرارات (آغری داغی ) Mt. Ararat 5,139 m north face.

بیوگرافی قله :



قله آرارات در مجاورت مرز کشور ایران و ترکیه در دشت آرارات قرار دارد دشت آرارات بوسیله کوههای آرگاتس – آرا – ماسیس های کوچک و بزرگ و رشته کوههای گقاما احاطه شده و ارتفاع آن از سطح دریا 800 الی 1000 متر است طول آن 200 کیلومتر و عرض آن 20 الی 45 کیلومتر از مرز شمالی تا رودهای ارس و آخوریان و مرز جنوبی تا کوه گایلیدرونگ میرسد.                   

رودخانه ارس دشت آرارات را به دو دسته تقسیم کرده قسمت راست منطقه بین ایران و ترکیه و قسمت چپ آن در جمهوری ارمنستان و نخجوان قرار گرفته است.                                                                                                            

در قرون 7 الی 13 قبل از میلاد مردمان  قدیم نام اورارتو را بر این کوه نهادند .کوههای آرارات بنامهای ماسیس و آغری و کوه نوح معروف است کلمه ماسیس از زبان سانسکریت آمده است << سیس بمعنای کوه >> و << ما بمعنای بزرگ >> است.                                                               


                                                                                    

آرارات کوچک و بزرگ در فلاتی آتشفشانی قرار دارند که بوسیله یک خط الراس به هم می پیوندند جهت کوهها از سمت ترکیه دست چپ آرارات بزرگ و دست راست آرارات کوچک بوضوح دیده میشود.

کوه آرارات در طول جغرافیائی 18/44 شرقی و عرض جغرافیائی 42/39 شمالی قرار گرفته است. ارتفاع آرارات بزرگ 854/16 فوت معادل 5137 متر و ارتفاع آرارت کوچک 779/12 فوت معادل 3895متر و نزدیکترین آبادی در جبهه جنوبی این کوه به شهرستان دوغو بیازیت و جبهه شمالی و شمال غربی به شهرستان ایغدیر مشرف می باشد.

روایت های موجود مبنی بر اینکه کشتی نوح در آرارات به گل نشسته است کوه آرارات همچون کوههای دیگر در هاله ای از افسانه ها و رازها قرار گرفته است در رزم نامه گیلگامش  سومری ها (2000 سال قبل از میلاد) و کتاب مقدس عهد عتیق و جدید و همچنین در قرآن، داستانی بنام کشتی نوح نقل شده است ، که در این داستان ف خداوند به نوح دستور می دهد تا کشتی بسازد و در آن از همه حیوانات از هر دو جنس نر و ماده را به همراه خود و خانواده اش قرار دهد سپس طو.فانی به مدت 40 روز می وزد و تمام هستی و حیات بخش کشتی نوح از بین میرود.

مشهورترین کاوش ها در مورد کشتی نوح توسط جیمز ایروین فضا پیمای امریکایی در سال 1982 صورت گرفته است. در سال 1985 دیوید فوسول ، قلعه سنگ بزرگی را که بشکل کشتی فرم گرفته بود را در کوه موسی در شرق شهرستان دوغوبیازیت در نزدیکی روستای زنگیلی کشف کرد.

اما اولین صعود این قله توسط فردریچ پاروت  از اهل روسیه در سال 1829 میلادی انجام شد ، و بعد از آن صعودهای دیگری توسط ترکیه ائی ها و تیم های خارجی تا سال 1992 صعود گردید اما از سال 1993 تا 2000 میلادی بعلت عدم امنیت در منطقه ، حضور قاچاقچی ها ، و تروریستهای کرد صعود به این قله ممنوع اعلام شده بود. با آغاز سال 2000 میلادی اولین صعود کننده تیم ژاپنی ها بودند (برگرفته از مقاله تنظیم شده از طرف خانم پونه خلیل زاده ) و سپس آقابالائی در شهریور ماه 1379 برای اولین بار از ایران صعود کردند


فردریچ پاروت

             








                     

فریدونکنار-خبرنگار حرف مازندران

  تیم کوهنوردی البرز فریدونکنار متشکل از هفت نفر طی دو روز موفق شدند پرچم پر افتخار 3 رنگ کشورمان را بر بام ترکیه،قله آرارات به اهتزاز در بیاورند.این تیم 7نفره ،طی روزهای 6و7مرداد موفق به صعود بر بام ترکیه قله5137 متری آرارات شد.

اعضای تیم صعود کننده:

1-حاج یدالله آرزم2 -عبادالله فهیمی3 -زکریا سمائی جابلو4-ابوالقاسم کفشگری5-فاطمه قربان نیا6-حمید برزگر7-عباس رسولی و همچنین سرپرستی این تیم بر عهده عبادالله فهیمی بود.هزینه صعود به عهده ورزشکاران بود که می طلبد مسئولان محلی بویژه شهرداری و شورای شهر و تربیت بدنی به این تیم پر افتخار عنایت ویژه ای داشته باشد تا شاهد بر افراشته شدن پرچم ایران بر بام های رفیع تر باشیم.این تیم با استقبال گرم شهروندان و بعضی از مسئولان وارد فریدونکنار شد .  



تصاویری از آبشارمرادلی ودریاچه وجزیره وان ترکیه







 

کوهنوردان فریدونکناری به قله آرارات ترکیه صعود می‌کنند

خبرگزاری فارس: مسئول گروه کوهنوردی البرز فریدونکنار از صعود کوهنوردان این شهرستان به قله آرارات کشور ترکیه خبر داد.

عبادالله فهیمی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرستان فریدونکنار اظهار داشت: هشت نفر از کوهنوردان گروه کوهنوردی البرز شهرستان فریدونکنار به قله 5 هزار و 137متری آرارات در ترکیه صعود خواهند کرد.
فهیمی بیان داشت: این صعود شش روزه از زمان حرکت از شهرستان و برگشت به منطقه انجام می‌شود و عملیات صعود به قله از دامنه آن طی دو روز انجام می‌شود.
به گفته وی، کوهنوردان گروه کوهنوردی البرز شهرستان فریدونکنار پس از حرکت از فریدونکنار به‌صورت زمینی از مرز بازرگان وارد کشور ترکیه می‌شوند و یک شب در یکی از هتل‌‌های دوبایزید استراحت می‌کنند و سپس به سمت قله و تا مسیر پناهگاه تا ارتفاع 4 هزار متری صعود می‌کنند و در روز بعدی قله را فتح می‌کنند.
فهیمی ادامه داد: گروه البرز پنج سال سابقه فعالیت‌های کوهنوردی، کوهپیمایی و جنگل‌نوردی را در کارنامه خود دارد و میانگین سنی صعودکنندگان به قله آرارات در این مرحله حدود 30 سال است.
وی تصریح کرد: مجوز صعود از فدراسیون اخذ شده و این دومین صعود کوهنوردان گروه البرز فریدونکنار به قله آرارات ترکیه به شمار می‌رود.
سرپرست گروه کوهنوردی البرز شهرستان فریدونکنار با اشاره به اسامی تیم اعزامی این گروه گفت: حاج یدا‌لله آرزم، قاسم کفشگر، حمید برزگر، ذکریا سمائی جابلو ، علی داغمه‌چی، عباس رسولی و خانم فاطمه قربان‌نیا را افراد صعود کننده عنوان کرد.
وی از اعطای دیپلم صعود به قله 5هزار و 137 متری آرارات ترکیه در پایان صعود به شرکت کنندگان خبر داد. 

 

 

   
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد