جابلو

هنر وگفتگو

جابلو

هنر وگفتگو

آثار هنری استاد خلیل سمائی جابلو

کنده کاری در حاشیه رودخانه خلیل سمایی جابلو  

اجرای انعکاس وسایه دررودخانه خلیل سمائی جابلو 

  

انیستالیشن و پروفورمنس در شهرستان ها

 

به بهانه  نمایشگاه آثار خلیل سمائی جابلو در گالری حجم سبزشهرستان قائمشهر

عنوان نمایشگاه (... سیال) می باشد. با رویکردی از هنر جدید (انیستالیشن و پرفورمنس ) با دیدگاه سیال و روند کنش واکنش، تضاد بین دو نیروی سیاه و سفید یا اینکه با نقش های درهم آمیختگی خطوط و سر و ته بودن کاراکتر هایی که در فضای نمایشگاه دیده می شوند.

ویاخطوط قرمز چه به صورت حقیقی یا مجازی استفاده شده است...

انرژی های این نمایشگاه جنون، تعلیق، خشونت، ملایمت، تضاد، سکون، سیالیت ، عاشقی ومظلومیت بوده که به مخاطبین انتقال پیدا می کرد.

سمائی تلاش کرده بود با استفاده از مدیا های مختلف به عناوین متفاوت با مخاطبین ارتباط برقرار کند. با پوشانیدن دیوار های اطاق ها وعناصر چیدمان (احجام، تابلو، سنگ وبند) و  پرفورمنس ایده های خود را برای رسیدن به مفاهیمی جستجو کند.

اتاقی با رنگ مشکی پوشانیده شده، و از سقف دست های آویزان است. (توسط چهل هنرمند جوان) و فرش کف اتاق با فیگور های از هم گسسته و پاره پاره شده بوم های خلیل که به صورت سرگردان و بی امان رها شده اند.

اتاق دیگری پوشانیده شده از شخصیت هایی که توسط چاپ دستی روی بوم کار شده است، از کف تا سقف را به صورت تعلیق محاصره کرده اند. مثل اینکه از هم پاشیدگی کره ی که در وسط اتاق آویزان است، بیرون آمده اند و زمین در نابودی خود، دنیای جدیدی را ساخته است برای اعتراض به انسان ها.

که بس است!

یا اینکه دو تا شخصیت سیاه و سفید از تابلو ها پایین آمده اند و در ستیز با هم به اجرای مفاهیم : درهم تنیدگی، غلبه، تضاد، تسلسل، سیال و کشمکش را به نمایش بگذارند.

در یک کنش واکنش تمام موضوع و مفاهیم و شیوه چیدمان نمایشگاه ما را به طرف بودن و نبودن، هستن و  نیستن می کشاند، می رود اتفاقی بیافتد ولی نمی افتد. دستتانی برای نجات سقوط کرده ها می آید یا دستتان آسمانی دست نیاز، به طرف زمین می برد یا اینکه در رابطه سقف به کف بالا دستی ها به پایین دستی ها حمله می برند یا در پناهشان بر می آیند. شاید آینه ی جامعه بشری باشد که هنرمند تلاش بر آیینه گی کردن آن است.

کاراکتر های نقاشی های سمائی اکثراً زنان می باشد و حدود 8 سال است در آثار او دیده می شود. خلیل برای پرفورمنس دو شخصیت سیاه و سفید که هر دو از جنس زن می باشد انتخاب می کند. مثل اینکه از تابلو ها پایین آمده اند تا مفاهیمی را بسازند.شاید هم درک بهتری از پیرامون داشته باشند.

بازیگر سفید با دستان سیاه و آلوده و بازیگر مشکی با دستان سفید، گریم شده اند. باز هم سیال بودن مفاهیم را پر رنگ می کنند.

هنرمند تلاش کرده است در هم آمیختگی و کشمکش بین نیرو های منفی و مثبت را ساماندهی کند.

فیگور های زنان معلق در فضا در بخشی از نمایشگاه پر از توهم و در بخشی از آن دارای امید است که زنان با حس مادرانه خیلی سیال و روان برای دریافت خواسته ای حرکت می کند و این تضاد جنون خاصی را در فضای نمایشگاه حاکم می کند.

گاهی می میراند و گاهی می زاید. اغراق استفاده از تضاد سیاه و سفید و استفاده از گیره های قرمز برای آویزان کردن لاشه های فیگور ها بر روی طناب قرمز که خلاقیت هنرمند را تایید می کند.

واستفاده از امکانات دم دستی جهت رسیدن به مفاهیم ذهنی عبوری موفق است.

اما شتابزدگی خلیل در بکارگیری چند زبان تصویری که به نوعی خواسته که با زبان رسانه معاصرحرف بزند. هنرمند را به مرز خطرناکی چون عدم وحدت نزدیک می سازد، ولی با وجود پذیرش جمع این آثار متنوع توسط اکثر بازدیدکنندگان این طور نشان می دهد که مزاق دیداری معاصر در حال دگرگون است و دوست دارند. مدیا ها ی مختلف را تجربه کنند.

لازم بذکر است. محل برگزاری نمایشگاه مناسب آثار نبوده است. فضا خیلی کم بوده و حضور چند صد نفری بازدید کنندگان در افتتاحیه نمایشگاه باعث شده در اجرا مشکل ایجاد کند.

تراکم آثار نصب شده در نمایشگاه نسبت به فضا زیاد و بزرگ به نظر می رسید. احساس می شد بعضی از آثار نصب شده زمینه ای برای آثار دیگر به کار رفته است. این کاربرد و مکان به وحدت گفتمان هنرمند آسیب می رساند.

 

باقرشعبان نژاد

مدرس ونقاش

 

 
۸۹/۲/۲۳ روز پنجشنبه ساعت ۱۶افتتاحیه

 نمایشگاه آثار چیدمان خلیل سمائی جابلو باموضوع (...سیال)در

قائم شهر گالری حجم سبز

 

این نمایشگاه بمدت ۵روزبرگزار خواهد شد.روز دوشنبه ساعت ۱۷اختتامیه نمایشگاه می باشد.

آثاری باعنوان: 

 

۱ - یک مترمانده به سقف

۲- رابطه سقف با کف

۳- ...سیال

۴- معلق

۵- طناب قرمز

۶- چنداثر حجمی وتابلو 

  


 تصاویر ی از نمایشگاه استاد خلیل  سمائی جابلو درگالری حجم سبز۲۳/۲/۸۹

 

 

            

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 


 

نمایشگاه آثار هنرمندان ایرانی توسط علیرضا اسماعیلی 

۲۱ فوریه تا ۱۴ مارچ   ۲۰۱۰ 

 

                                                                              اثر خلیل سمائی در ونیز ایتالیا

استقبال کم‌نظیر از نمایشگاه نقاشی هنرمندان ایرانی در رم

 
حسین محجوب-حبیب توحیدی -محمود کاظمیان-پرویز معزز-خلیل سمائی جابلو-خسرو روشن-علی شیرازی-علی اکبر کرمانی-محمد موحدیان-علی جمشیدی و احمد آریامنش  ...

۲۱ فوریه تا ۱۴ مارچ   ۲۰۱۰ درایتالیا  

نمایشگاه نقاشی  و خوشنویسی"تجلی احساس" که به همت رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا و با همکاری بنیاد رودکی، برپا گردیده است، با حضور آقایان حسینی؛ سفیر ج.ا.ایران در ایتالیا، ناصری؛ سفیر ج.ا.ایران در واتیکان، اسماعیلی؛ رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا و سرجیئو لئونه؛ مدیر بخش نمایشگاه کاخ ونیز، از ساعت 11،30 صبح، روز شنبه، بیستم فوریه سال جاری میلادی،  در میان استقبال جمع کثیری از ایرانیان مقیم و ایتالیایی های علاقه مند به فرهنگ و هنر ایران زمین، در محل نمایشکاه کاخ ونیز شهر رم،  برگزار گردید.

ر ابتدای این مراسم، اسماعیلی؛ رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا، ضمن عرض خیر مقدم به حضار، با بیان مختصری از تاریخ نقاشی و خوشنویسی در ایران، ضمن معرفی اجمالی هنرمندان و آثار حاضر در این نمایشگاه، از میزبان و مسؤلین ایتالیایی همکار در برگزاری نمایشگاه، تشکر و قدردانی نمودند؛ در ادامه، سرجیئو لئونه؛ مدیر بخش نمایشگاه کاخ ونیز، ضمن تحسین آثار هنرمندان ایرانی و با تشکر از رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران در ایتالیا، آمادگی نمایشگاه کاخ ونیز را برای پذیرایی از آثار سایر هنرمندان ایرانی، اعلام نمود؛ در پایان، آقای حسینی، سفیر ج.ا.ایران در ایتالیا نیز، ضمن اشاره به پیشینه تاریخی دو کشور ایران و ایتالیا به عنوان طلایه داران فرهنگ و تمدن در شرق و غرب ، برگزاری چنین نمایشگاه هایی را میان دو کشور صاحب هنر ایران و ایتالیا، مطلوب دانسته و از مسؤلین ایرانی و ایتالیایی برگزارکننده این نمایشگاه، تشکر و قدردانی نمودند.
نمایشگاه"تجلی احساس"، در برگیرنده 70 اثر از 50 هنرمند معاصر ایرانی در زمینه های نقاشی، نقاشی-خط، خوشنویسی و مشبک می باشد که از تاریخ 21 فوریه لغایت 14 مارچ،  همه روزه؛ به استثناء روز های دوشنبه، از ساعت 9،00 الی 19،00 ، در محل نمایشگاه کاخ ونیز شهر رم، به طور رایگان، د رمعرض دید علاقه مندان قرار دارد

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد